![]() |
Result |
Halfway to The Wholegrain Bread by Me ;)
- 20g sugar
- 10g salt
- 65g vegetable oil
- 3g distilled vinegar
- 310g lukewarm water
- 220g wholemeal flour
- 390g strong white bread flour
- 6g quick yeast
I put my bread machine pan on the kitchen scale and measure everything into that in this order. First the sugar, last the yeast.
I use the Basic White 3 hours 20 minutes program for making and baking.
Enjoy!
Készítettem pár fotót az élesztős kenyerünkről. A teteje kicsit lapos lett, mert azon hűlt ki.
És a recept.
Félúton a teljeskiörlésű kenyér felé
- 20g cukor
- 10g só
- 65g olaj
- 3g ecet
- 310g langyos víz
- 220g teljeskiörlésű liszt
- 390g kenyérliszt
- 6g szárított élesztő
A kenyérsütő sütőformáját a konyhai mérlegre állítom és ebben a sorrendben belemérek mindent. Tehát a cukrot először az élesztőt utoljára.
Az Alap fehérkenyér 3 óra 20 perces programot használom keverésre és sütésre.
Jó étvágyat hozzá!
No comments:
Post a Comment