Wednesday, May 16, 2012

Bread machine bread

I made some photo about my yeast bread. The top is a little bit flat because it was cooled down on that side.

Result
And here comes the recipe.

Halfway to The Wholegrain Bread by Me ;)
  • 20g sugar
  • 10g salt
  • 65g vegetable oil
  • 3g distilled vinegar
  • 310g lukewarm water
  • 220g wholemeal flour
  • 390g strong white bread flour
  • 6g quick yeast

I put my bread machine pan on the kitchen scale and measure everything into that in this order. First the sugar, last the yeast.
I use the Basic White 3 hours 20 minutes program for making and baking.
Enjoy!

Készítettem pár fotót az élesztős kenyerünkről. A teteje kicsit lapos lett, mert azon hűlt ki.
És a recept.

Félúton a teljeskiörlésű kenyér felé
  • 20g cukor
  • 10g só
  • 65g olaj
  • 3g ecet
  • 310g langyos víz
  • 220g teljeskiörlésű liszt
  • 390g kenyérliszt
  • 6g szárított élesztő
 A kenyérsütő sütőformáját a konyhai mérlegre állítom és ebben a sorrendben belemérek mindent. Tehát a cukrot először az élesztőt utoljára.
Az Alap fehérkenyér 3 óra 20 perces programot használom keverésre és sütésre.
Jó étvágyat hozzá!

No comments:

Post a Comment