But... The last few months I'm on yeast free diet. I tried the soda breads from the nearby shops, there were not perfect for me. Tried out lots of yeast free bread recipes from the internet. And now I bake my own version.
And here comes the recipe.
Yeast-free Walnut Bread by Me ;)
- 1 cup wholemeal flour
- 2 1/4 cup strong white/bread flour
- 5 teaspoon baking powder
- 1 teaspoon salt
- 2 cup water
- 1/4 cup olive oil
- 2 handful of walnut, roughly chopped
- Preheat your oven at 200C/400F.
- Mix together the dry ingredients.
- Add the water and oil.
- Mix together with a spoon until the dry ingredients are wet throughly.
- Add the walnut, mix it.
- Pour the batter in the bread pan, tap a few times the bottom of the pan, make a nice even top. (I use silicon bread pan, very easy to pop out the bread in the end and no greasing before baking. But you need use a baking tray because the silicon pan is a little bit wobbly.)
- Cut a deep line/X into the top. This allow the bread to expand.
- Bake in the preheated oven for about 1 hour.
- Turn out bread and let cool on a rack.
Több mint két évvel ezelőtt a szüleimtől kaptam egy kenyérsütő gépet. Azóta sem vettem boltban kenyeret. Az elején sütöttem pár igazi téglát azóta általában szép kenyerek kerülnek az asztalra. És a frissen sült kenyér illata... Hmmm... Csak minden másnap sütök, holnap majd készítek pár fotót és igyekszem felrakni.
Sajnos az elmúlt pár hónapban élesztőmentes diétára kerültem. Kipróbáltam a bolti sütőporos kenyereket, de nem voltak az igaziak. Végig próbáltam jó pár a neten található élesztőmententes kenyérreceptet. Így született meg az én verzióm.
Élesztő nélküli diós kenyér
- 1 csésze teljeskiörlésű liszt
- 2 1/4 csésze kenyérliszt
- 5 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 2 csésze víz
- 1/4 csésze olívaolaj
- 2 marék durvára vágott dió
- Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra.
- Kavard össze alaposan a száraz hozzávalókat.
- Add hozzá a vizet és az olajat.
- Keverd össze kanállal de csak annyira hogy minden átnedvesedjen.
- Keverd bele a diót.
- A tésztát öntsd bele a kenyérsütő formába, ütögesd meg párszor a forma alját, simítsd el a tetejét. (Én szilikon kenyérsütő formát használok, mert a végén nagyon könnyű kiborítani a kész kenyeret, nem kell kikenni a formát. De kell alá egy másik tepsi, mert a forma magában azért nyeklik.)
- A tetején késsel csinálj egy mély bevágást.
- Úgy egy órát süsd előmelegített sütőben.
- Borítsd ki a végén a formából és rácson hagyd kihűlni.
No comments:
Post a Comment